torsdag 29 maj 2014

Sommarplaner och drömresan

Denhär sommaren har vi inga stora planer. Vi tänker njuta av huvudstadsregionens sommar, med de härliga parkerna, Borgbackens gratismaskiner, Fallkulla djurgård,simstränder och vår hemmagård. Jag vet att igen dehär sommaren kommer jag att bli lite ledsen för vi har inte pengar att åka till släktens sommarstuga och höra vart alla våra vänner ska resa...
Jag tycker förstås att det är ju roligt att dom kan resa och är glad för deras skull, men samtidigt blir man ledsen när man inte kan erbjuda det samma åt sitt eget barn.Vår tös gillar att se på Lotta på Bråkmakargatan, Emil i Lönneberga och Pippi på youtube. Och vi läser Astrid Lindgrens böcker, de är klassiker som varenda barn gillar (och vuxna som läst böckerna som barn). Drömresan skulle vara att resa till Astrid Lindgrens värld, som är belägen i Vimmerby Småland. Jag har deltagit i en tävling, kanske man skulle ha tur och vinna , man vet ju aldrig!
Ni som har möjlighet att resa kolla in hemsidan som jag tycker att är jättefin; 
http://alv.seJust nu är Pippi en stor idol för tösen och hon försöker uttala på samma sätt som Pippi,Tommy och Annica, vilket låter så gulligt! Finlandssvenska uttalet är annorlunda, hon anstränger sig så för att låta som Pippi.

2 kommentarer:

  1. Astrid Lindgrensvärld har jag inte besökt men när man fick barn så började alla barn världar snurra i huvdet på vart man vill åka. Här är Mumin en stor favorit och efter att vi varit på Silja och mumin kom emot så stod det klart att vi "måste" besöka mumindalen! Om er drömresa blir av skall det bli roligt att få en bild över hur det är där! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mumin är storfavoriten i vår familj (och pippi förstås)! Mumindalen i Naantali har vi inte besökt, men mumin finns ju med på andra barnevenemang. Någon dag ska vi säkert göra vår drömresa, men först om några år ifall jag har ett jobb. Och då ska jag definitivt skriva om resan :)

      Radera