måndag 19 maj 2014

Restaurangdagen i Helsingfors

Förra lördagen skulle vi egentligen gå till shoppingcentrum Kaari barnevenemang. Men vi for till Helsingfors centrum först, för vi ville kolla in restaurangdagen. Det var så vackert somrigt väder att vi bestämde oss för att stanna i stan hela dagen, för vem vill nu in till ett shoppingcentrum när det är soligt??

 Vi gick runt en stund i centrum och undrade var alla "minirestauranger" är och jag mindes att åtminstone förra året var Pestparken åtminstone full med olika "minirestauranger". Och det var det dethär året också. Det fanns massa olika variationer, cupcakes, Turkisk mat, Cajun, Jamikansk mat, Paella, Vegeburgare, Amerikansa burgare, hemgjord citronsaft, bakelser, grillspätt, nudlar, curry osv. osv. Man blev sugen på typ allt...

Dethär året tyckte jag att det var speciellt en cafe som var speciell, som inte var likadan som någon annan. Det var ett ryskt cafe som hette Samovaarin Äärellä, i 1800-tals stil. Kvinnorna som hade cafen var uppklädda i stil med 1800-tals kvinnokläder. De såg väldigt vackra ut. De stod verkligen ut från mängden, tillomed turister tog foton med dom. Dessutom hade de ganska billiga priser i jämförelse med andra, en stor kakbit kostade bara två euro, och en potatisbakelse kostade bara  en euro. Vi satt och åt våra bakverk och njöt av värmen.Ursött bord!

När vi kom hem sov tösen en stund och sedan lekte vi ute på gården i flera timmar. Det var verkligen en lyckad dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar