måndag 5 maj 2014

Fattig familj

Hur blev vi fattiga? 
Jag sitter och funderar hur det kommer sig att vi har det knapert? 
Vi röker inte, dricker inte alkohol, spenderar inte onödigt och köper oftast den billigaste mat i matbutiken ( med några få undantag), reser inte och har inga djur. 

En orsak är förstås att jag fortfarande studerar, därför jobbar jag mindre. 
Från Fpa får jag endast studiepenning och jag jobbar varenda veckoslut om jag bara får jobb. Ändå blir mina inkomster i månaden småa. Och det händer sällan att jag har jobb varje veckoslut. Vissa månader har jag mera jobb och då brukar jag betala tillbaka mina lån och köpa frysen full med mat. Och förstås spara! Det är viktigt att försöka spara, för när man har ett litet barn kan man aldrig veta när barnet blir sjukt och behöver medicin. Ibland lyckas jag spara en 10 e, som sedan används när det behövs.

Det märks ju förstås i vår plånbok att allting blir bara dyrare och dyrare hela tiden...
Med våra inkomster som inte har blivit något bättre (nej, vi vanliga dunare brukar inte få löneförhöjning) har våran köpkraft försämrats. Även lidl har blivit dyrare, blå mjölk kostade nåt år sedan 0,69 e och nu kostar den 0,89 e. 20 cent kan låta som en struntsumma, men det är bara en produkt. Alla andra produkter har ju också blivit dyrare, och då får man inte så mycket mat med samma summa mer. 

Suck. 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att du verkar vara en väldigt förståndig människa. Du försöker spara och när du studerar så investerar du. Kämpa på. Det kommer säkert att betala sig. Jag är helt hundra säker på det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag hoppas verkligen att vår ekonomiska situation förbättras när jag studerat färdigt. Fast jag hoppas att studera vidare, som hoppeligen garanterar en bra karriär.

      Radera