tisdag 29 april 2014

Tips om saker att göra

Under veckoslutet har jag och min dotter gjort en skogsutfärd.
 Det är en av våra favoritsysslor under veckosluten. Jag har märkt hur mycket hon gillar att vara i skogen, hon undrar vad olika växter eller fåglar kallas för och jag försöker mitt bästa  med att minnas. Det skulle vara kul att ha en naturbok som skulle ha vackra blider och information om naturen här i Finland och norden. Den skulle vara till stor hjälp för jag vet själv inte så mycket om växter!
I skogen plockade vi vårens första vitsippor.


Vi brukar ha med oss en liten matsäck till skogen, ibland smörgåsar och ibland frukt.
Att promenera i skogen är härligt för både barn och vuxna, och kostar dessutom inget.
Kanske ni tycker att njuta av naturen är en självklar sak, men jag vet folk som för sina barn endast till inomhuslekparker eller köpcentrum. Jag tycker att de barnen missar något viktigt.

2 kommentarer:

 1. Hejsan! Bra att någon vågar och vill yttra sej om saken, fattigdom. Det är väl endå lite av ett tabu här i landet. Tyvärr är jag bosatt ivasa och känner dåligt till huvusdatdens erbjudanden men läste nyss om borgbacken ( riikan blogi där jag hittade din blogg också ;) ) där det tydligen finns gratis maskiner att åka på! 24-25.5 ordnas även ett roligt jippo i kaisaniemi parken, world village. Med programpunkter från olika kulturer. Finns ju massor att köpa såklart men även mycket njutniongsbart med egen picnic korg :) Nu den varma årstiden finns det ju fler saker att göra som är kostnadsfria som tur. Sen finns det väl olika organisationer som erbjuder små lov åt "vähävaraiset perheet". minns inte alls vilken organisation men här i österbotten vet jag att de iaf fått åka på en long weekend någonstans i närheten. Glada vappen! hälsningar av en låginkomst duunare;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du har hittat till min blogg. Jag brukar faktiskt läsa din blogg ibland :)
   Jag har inte hittat andra bloggar om fattiga familjer så jag tyckte att någon måste ju vara den första, det är ändå mer och mer vanligt att familjer har det knapert här i Finland.
   Maailma kylässä hade jag glömt bort, tack för tipset! Semester låter härligt, kanske diakonin ordnar något liknande som i österbotten här i huvudstadsregionen!

   Radera